Zdeňka Ortová, spisovatelka

Aktuality

23. dubna2018

Autorské čtení v Rokycanech

Těším se na setkání se čtenáři v rokycanské knihovně - v pondělí 23. dubna od 16.00 hodin.

13. prosince2016
Čestné uznání

Čestné uznání CENY MILOSLAVA ŠVANDRLÍKA za nejhumornější českou knihu vydanou v roce 2015 je doma!!!

Udělila mi ho Obec spisovatelů ČR za knihu Koukejte do výstřihů. Moje fejetonová sbírka se tak ocitla mezi třemi vítěznými knihami loňského roku. Děkuji Obci spisovatelů za krásné ocenění a všem svým čtenářům za přízeň!

MUDr. Radim Uzel slavnostní předávání v pražské Chodovské tvrzi skvěle uváděl.

Snad je vidět, že jsem šťastná, ale zároveň stále trochu v šoku :-)

18. května2015
Reportáž ze světa knihy

Připravila jsem pro Vás takovou malou reportáž ze Světa knihy, který proběhl koncem minulého týdne.

16. května2015
SVĚT KNIHY PRAHA A JÁ

Pokud tuto sobotu 16. května zavítáte na 21. mezinárodní knižní veletrh (Výstaviště Praha - Holešovice), velmi ráda se tam s vámi pozdravím.

A budete-li mít zájem, tak i podepíši moji novou knihu fejetonů Koukejte do výstřihů. V 11.00 hod. bude na prodejním stánku (L304) nakladatelství Šulc-Švarc odstartována moje autogramiáda. Stejně ochotně se vám podepíše a určitě i něco nakreslí ilustrátor Boris Pralovszký, který knížku doprovodil více než 60 vtipnými kresbami.

Ve stejný čas vypukne i autogramiáda spisovatelky Táni Kubátové. Pokud máte taky rádi její skvělé romány pro ženy, pak na rozdíl ode mě můžete hravě stihnout autogramiády obě. Táňa podepisuje v prodejním stánku Pavel Dobrovský - Beta, a ten je od stánku Šulc-Švarc vzdálený jen pár metrů.

9. března2015
NARODILA SE NOVÁ KNIHA

Je mi potěšením vám oznámit, že dnes je den, kdy se na knižní pulty dostává moje nová knížka fejetonů s názvem "Koukejte do výstřihů." Vydalo ji nakladatelství Šulc-Švarc a vtipnými ilustracemi ji doprovodil Boris Pralovszký.

Titulní strana knihy Koukejte do výstřihů

13. června2013
Kniha Jaroslav Seifert v mozaice postřehů z pera jeho přátel

Je mi ctí, že jsem byla před časem vyzvána, abych přispěla do chystané knihy: Jaroslav Seifert v mozaice postřehů z pera jeho přátel. V těchto dnech se kniha již vyhřívá na knižních pultech přízni čtenářů. Pokud chcete i vy touto zajímavou knížkou zalistovat, moji kapitolu najdete na stránkách 94 - 96.

20. dubna2012
BESEDA VE VELKÝCH PŘÍLEPECH

V pátek 20. dubna budu na pozvání knihovny besedovat se čtenáři ve Velkých Přílepech. Srdečně zvu všechny, koho zajímají moje aforismy, fejetony a veselé příhody.

 

14. března2011
ZASTAVTE SE V LUXORU

Ve čtvrtek 24. března vystoupím v pražském Paláci knih Neoluxor (Václavské náměstí)

v programu zasvěceném Měsíci knihy. Dalšími hosty jsou: Halina Pawlowská, Iva Hüttnerová, Martha a Tena Elefteriadu...

Pokud se v těchto místech budete mezi 14.00 - 15.00 hod. nacházet, přijďte na chvíli pobýt!

21. února2011
JÁ A MF DNES

Je horší druhá míza u muže, nebo u ženy?

Jak jsem odpověděla na tuto anketní otázku si můžete přečíst v dnešní příloze Mladé fronty - Ona Dnes.

Oponentem mi zde je spisovatel Bohuslav Vaněk-Úvalský.

2. prosince2010
A už je na světě

Když se mě dnes zima zeptala, co jsem dělala v létě, mohla jsem směle odpovědět, že jsem byla oslovena pány Miroslavem Huptychem a Jiřím Žáčkem s prosbou, zda bych nemohla přispět do jejich připravované knihy Milovníci knížek. Mohla jsem, přispěla jsem a teď se ta krásná kniha hřeje na výsluní knižních pultů. Jsem zde v dobré společnosti (Ivan Kraus, František Nepil, Ondřej Neff, Jiří Dědeček...) Pokud jste milovníci knížek, tahle se vám bude líbit.

6. září2010
Malý literární počin

Vratislav Ebr mě poctil nabídkou, abych se přidala ke kolektivu autorů složenému ze známých osobností a do připravované knihy o básníkovi Jaroslavu Seifertovi napsala svůj vlastní příspěvek. Dostala jsem k dispozici třicet počítačových řádků. Snažila jsem se upříst povídání zábavné. Zda se mi to podařilo by mělo být vidět před vánočními svátky, kdy má knížka zaplavit knižní pulty.

4. února2010
Rozhovor

Pro Onu dnes jsem vyzpovídala zajímavou ženu, spisovatelku a nápovědku pražského Činoherního klubu Irenu Fuchsovou. Perlička ze zákulisí: byly jsme tak upovídané, že jsme v závěru musely rozhovor notně pokrátit. Jenže, když je o čem mluvit, těžko volat na myšlenky prrrrr!

16. prosince2009
PF 2010!

16. října2009
Vyšla nová kniha!

Právě dnes vyšlápla na cestu za čtenáři moje v pořadí devátá knížka Milostné předehry. Moc bych si přála, aby si co nejvíce čtenářů našlo cestu k ní. Je veselá, vtipná, inteligentní, pohodová - zkrátka celá já.:-)

21. září2009

V těchto dnech putuje do tiskárny moje zbrusu nová knížka aforismů.

 

Bude se jmenovat Milostné předehry a vydává ji nakladatelství Slávka Kopecká. Půvabnými ilustracemi ji obdařil Dalibor Vlach, který je i autorem vtipné obálky (z té jsem vyloženě nadšená).

 

Co se skrývá pod nezvykle lechtivým názvem, se dozvíte přesně ve chvíli, kdy knížkou zalistujete. Na knižních pultech by se měla objevit začátkem října.

23. srpna2009

Děkuji mnohokrát všem, kdo jste mi poslali milé ohlasy na konto mých každotýdenních fejetonů v Kladenském deníku. Jako autorku mě tato zpětná vazba velice těší! Na vaše přání uvádím pro přehled názvy fejetonů i s daty uveřejnění za posledních pár týdnů:

 

19. srpna - Vlastní tvář

 

12. srpna - Srpnový tělocvik

 

5. srpna - Eva Pilarová

 

29. července - Kmotra

 

22. července - Vymřou muži?

 

15. července - Tokání hudbou

 

8. července - Nákupy

 

1. července - Muži a květiny

21. července2009

Když se sejdou čtyři ženy "od klávesnice", není o dobrou náladu nouze. A tak jsem se sešla takřka na den přesně po roce se spisovatelkami Táňou Kubátovou, Petrou Nachtmanovou a Evou Brabcovou v přívětivém náručí kavárenského posezení pražského Palladia. Petra ze svého bydliště na ostrově Curacao přilétá právě 1x za rok. Nastřádaná témata za 365 dní vykonala své. Zatímco Táňa a Petra již letošní knižní novinky vyslaly do světa, mě a Evu tato radost za pár týdnů teprve čeká.

 

Díky vám, děvčata, za den plný smíchu a pohody.

27. dubna2009

Paní šéfredaktorka Ludmila Koulová mě oslovila s nabídkou, abych pro Kladenský deník psala pravidelné fejetony. Zatím jsme se dohodly na jednotýdenní frekvenci. S mými fejetony se tedy můžete setkávat v Kladenském deníku každou středu. Uvidíme, zda budou dříve uondáni čtenáři nebo já :-))))))

24. dubna2009

Ačkoli já sama jsem celoživotní hokejová fanynka, napsala jsem do Ony článek k právě probíhajícímu MS v hokeji pro všechny ženy, pro něž tento sport není televizní prioritou. Zároveň zde najdou 20 rad, kterak se v těchto dnech zabavit...vlastně 19, rozuzlení si můžete přečíst zde

10. dubna2009

10. dubna2009

Zalistujete-li čerstvým vydáním časopisu Tina (č. 15), můžete si zde přečíst celostránkovou reportáž o mně, mém psaní a knihovničení. Vyzpovídala mě redaktorka a spisovatelka Eva Brabcová.

Co se chystá

POSTŘEHY

Víte, že jsou i ženy, které za kabelky neutrácejí? Ať jdou kamkoli, mají s sebou jen emoce a mobil.

Aktuálně

23. dubna 2018
Čestné uznání
Reportáž ze světa knihy

Z Vašich dopisů

Matylda

Dobrý večer paní Zdeničko, zajímalo by mě, zda ještě máte v plánu vydat knížku :-). Dlouho na to ček... celý text

Otavínka

Milá Zdeni, k životnímu jubileu přeji zdraví, štěstí a jen to, co Ti bude dělat radost. Užij si to!... celý text

Otavínka

Milá Zdeni, blahopřeji k narozeninám! Hodně zdraví a trvalé přátelství Múz.... celý text

Kontakt

Chcete-li mi něco pěkného napsat, tak na tuto adresu, prosím:

 

zdeort@seznam.cz

Napište mi vzkaz

Vaše jméno:

Váš e-mail:

(na stránkách se nezobrazí)

Váš vzkaz:

Kontrolní údaje

Sem prosím napište číslo
devětset:

Toto pole nechte prázdné:

ODESLAT

 

JOUDAweb - autorka © Taťána Kubátová, e-mail:obchod@tkweb.cz, web: www.jouda.tkweb.cz            Aktualizováno: 20. 5. 2019