Zdeňka Ortová, spisovatelka

Napsali jste mi

strana 3 / 3
  <<   <   1   2   3  

9. března2010
Dana

DOSTALA JSEM VELICE ZAJÍMAVÝ DOPIS OD ČTENÁŘKY DANY, KTERÁ NEJEN ŽE SE NARODILA V ÚPLNĚ STEJNÝ DEN A ROK JAKO JÁ, ALE DOKONCE MÁ I PODOBNÝ PROFESNÍ OSUD. TAK TOMU SE ŘÍKÁ NÁHODA.

Vážená paní Ortová,

dostala se mi do rukou Vaše milá kniha Miniaturních neřestí. Jednalo se, a  jedná, o takovou souhru úsměvných náhod, že jsem se rozhodla Vás kontaktovat a eventuelně vyloudit úsměv i u Vás. Před několika týdny jsem se zúčastnila jedné úžasné akce - lid čtenářský donesl ve stanovený den na stanovené místo knihy, které bylo možno směnit za knihy jiné. Vše probíhalo ve velmi příjemné atmosféře. Vzhledem k mojí pracovní době jsem se bohužel dostavila téměř ke konci celé akce, ale Vaše kniha tam na mě prostě čekala. Osudové...

Druhý den jsem si vyladila čtením z Vaší knížky, až na konci ..... neuvěřitelné.

Abych se představila - narodila jsem se 21.6.1961. Svoji původní ekonomickou profesi jsem změnila po narození druhé dcery. Z časově náročného a stresujícího cestovního ruchu jsem se odložila do zdánlivě klidného prostředí knihovny. Je to zcela jiný svět, ve kterém je mi v současné době dobře a při každém nákupu nových knih je mi ještě lépe. Pominu-li pocit beznaděje, že opravdu nestihnu přečíst vše, co bych chtěla.

Přeji Vám nevysychající zdroj inspirace a děkuji za pohodu, kterou mi přineslo čtení Vaší knihy.

9. března2010
Daniela Umlauf Goldwein

Milá paní Zdeňko,

v tomto okamžiku máte o jednu velikou (do všech směrů) příznivkyni navíc. Svěřím se, jak jsem na Vás přišla: hledala jsem něco o Slávce Kopecké. Kdysi v pravěku, kdy ona byla ve Květech, já byla jednou z jejích dopisovatelek. Pak nás rozvál čas, Ale snad bych ji poznala. Ovšem, viděla jsem vás - vícero lidiček -na Vaší párty s knížkami. A začetla se... a zajásala... a napsala... našla jsem Vaše stránky a chtěla bych se zeptat na možnost uveřejnit nějaký z Vašich půvabných fejetonů. Budu moc ráda, když mi pošlete něco pro potěchu kudlančích čtenářek a čtenářů. Pevně doufám, že to všem udělá stejně velkou radost, jako mně! Takže ještě jednou: jásám a těším se, jak jásat budou i všechny ty (i ti), co budou mít vbrzku čest číst Vaše fejetony. Je to opravdu super!

Daniela Umlauf Goldwein – šéfredaktorka www.kudlanka.cz

9. března2010
Eva

Zdeni,

nové stránky jsou krásné včetně titulního obrázku (vody jsi měla na výběr dost a vybrala sis dobře - takováto poklidná hladina je mi - vzhledem k několika pokusům mého muže z poslední doby o mou likvidaci utopením v peřejích při vodáckém sportu - víc než sympatická). Víš, že jsem tvou věrnou čtenářkou a velkou obdivovatelkou tvého spisovatelského umění (a se mnou celá má rodina včetně toho zadáka, co se mě marně snaží utopit) a všechny tvé knížky mají čestné místo v mé knihovničce. O tom, že jsou všechny, jsem byla dosud skálopevně přesvědčená, až při prohlížení tvých stránek jsem s hrůzou zjistila, že jedna knížka mi úplně unikla. Nemám knížku básniček pro děti "Hádej, co je to ?" !!. Jak se to mohlo stát?? Ihned běžím do Paláce knih Luxor, případně dalších knihkupectví na Václaváku tuto knížku shánět, abych z ní mohla předčítat mým vnoučátkům Markétce a Honzíkovi a tříbit jim tak již od malinka vkus pro hodnotnou literární tvorbu!!

Eva

9. března2010
Táňa Kubátová

Milá Zdeňko,

musím Vám poděkovat za skvělé čtenářské zážitky. Poté, co jsem se dostala k Vaší Ženě v kurzu, jsem si ji dala k ruce coby „reklamní čtení.“ Tedy abych to vysvětlila… Vzhledem k tomu, že nás soukromé televize bombardují reklamami zhruba každých 15 minut a protože mé vylučovací ústrojí není ještě v tak dezolátním stavu, abych každou takovou pauzičku s jásotem vítala, sahám v takové chvíli po nejbližším čtivu. No a s Ženou v kurzu jsem dopadla tak, že jsem puštěný pořad zhlédla akorát tak po onu první přestávku, neboť už jsem se od ní nedokázala odtrhnout. A teď by mě zajímalo, jestli si ta svá trefná a úžasně vtipná přirovnání už několik let postupně zapisujete tak, jak Vás napadají, pro strýčka Příhodu. Podle mě totiž není možné, aby jich člověka tolik napadlo přímo během psaní. Při sledování, jak jimi bohapustě plýtváte, mě jímala bledá závist, jelikož s tím, co jste použila v jediném fejetonu, bych si vystačila na celou knížku, a ještě bych si libovala, jaká že jsem to vtipná. Takže máte ode mě jedničku s hvězdičkou a ujištění, že Žena v kurzu se určitě nestane ležákem naší domácí knihovničky. Zdraví Vás

Táňa Kubátová

9. března2010
Martin Kopecký

Báječné počteníčko

Knih aforismů a citátů je nyní jako máku, ale jen některé stojí opravdu za to. Miniaturní neřesti jsou báječné počteníčko. Originální, vtipné, chytré. Často služebně cestuji, ale ode dneška se mi do zavazadla vždycky vejde právě tato kniha, která mě zaručeně osvěží.

Martin Kopecký (Vzkaz na internetových stránkách www.kosmas.cz)

9. března2010
Hana Malíková

Vtip a chytrost

Vtipu a inteligence není nikdy dost. Tato knížka tyto kritéria splňuje vrchovatě. Čtu ji již popáté a bavím se jako poprvé.

Hana Malíková (Reakce na Miniaturní neřesti na internetových stránkách www.knihy.abz.cz)

  <<   <   1   2   3  

Co se chystá

POSTŘEHY

Víte, že jsou i ženy, které za kabelky neutrácejí? Ať jdou kamkoli, mají s sebou jen emoce a mobil.

Aktuálně

23. dubna 2018
Čestné uznání
Reportáž ze světa knihy

Z Vašich dopisů

Matylda

Dobrý večer paní Zdeničko, zajímalo by mě, zda ještě máte v plánu vydat knížku :-). Dlouho na to ček... celý text

Otavínka

Milá Zdeni, k životnímu jubileu přeji zdraví, štěstí a jen to, co Ti bude dělat radost. Užij si to!... celý text

Otavínka

Milá Zdeni, blahopřeji k narozeninám! Hodně zdraví a trvalé přátelství Múz.... celý text

Kontakt

Chcete-li mi něco pěkného napsat, tak na tuto adresu, prosím:

 

zdeort@seznam.cz

Napište mi vzkaz

Vaše jméno:

Váš e-mail:

(na stránkách se nezobrazí)

Váš vzkaz:

Kontrolní údaje

Sem prosím napište číslo
šestset padesát pět:

Toto pole nechte prázdné:

ODESLAT

 

JOUDAweb - autorka © Taťána Kubátová, e-mail:obchod@tkweb.cz, web: www.jouda.tkweb.cz            Aktualizováno: 20. 5. 2019