Zdeňka Ortová, spisovatelka

GENDEROVĚ NEVYVÁŽENÝ VÍKEND

12. února 2017

Snad i ten, kdo si o sportu myslí, že je zbytečný jako podebraná osmička vlevo dole, musí dnes smeknout a uznat, že naše děvčata jsou bezkonkurenčně nejlepší!

To byl ale báječný víkend, co říkáte? Nejdřív naše vynikající biatlonistka Gabriela Koukalová v pátek vyhrála sprint na mistrovství světa v rakouském Hochfilzenu. A další zlato v sobotu v jihokorejském Kangnungu vybojovala na pětikilometrové trati naše skvělá rychlobruslařka Martina Sáblíková! Dvě fantastické české ženy - sympatické, milé, příjemné, poctivé profesionální sportovkyně tělem i duší - okouzlily svět a nechaly ho dvakrát vyslechnout naši krásnou hymnu... a třetí – nadšená fanynka, která by za vřelé povzbuzování zasloužila též zlatou - jim upřímně držela palce, z hloubi srdce přála úspěch, dojímala se a bez zábran naprosto neprofesionálně tu naši hymnu na jejich počest zpívala. Kamera mě u toho sice nezabírala, ale co, na publikum si stejně nepotrpím. Vystačím si se soukromou blažeností u srdce.

A jestli se teď nějakému hnidopichovi zdá, že je můj článek poněkud genderově nevyvážený, snad jeho frustraci vyváží skutečnost, že je pravdivý a my tři holky jsme si to fakt užily :-)

P.S. ... je nedělní večer a já hrdě dodávám, že dnes si Gábinka Koukalová dala medailový nášup, tentokrát bronzový, cha, a ještě není konec, naše tenistky ve Fed Cupu porazily Španělky a postupují do semifinále. To byl ale báječný víkend, co říkáte?


přečteno: 5267x   komentářů: 6
 

JOUDAweb - autorka © Taťána Kubátová, e-mail:obchod@tkweb.cz, web: www.jouda.tkweb.cz            Aktualizováno: 20. 5. 2019