Zdeňka Ortová, spisovatelka

GENDEROVĚ NEVYVÁŽENÝ VÍKEND

12. února 2017

Snad i ten, kdo si o sportu myslí, že je zbytečný jako podebraná osmička vlevo dole, musí dnes smeknout a uznat, že naše děvčata jsou bezkonkurenčně nejlepší!

To byl ale báječný víkend, co říkáte? Nejdřív naše vynikající biatlonistka Gabriela Koukalová v pátek vyhrála sprint na mistrovství světa v rakouském Hochfilzenu. A další zlato v sobotu v jihokorejském Kangnungu vybojovala na pětikilometrové trati naše skvělá rychlobruslařka Martina Sáblíková! Dvě fantastické české ženy - sympatické, milé, příjemné, poctivé profesionální sportovkyně tělem i duší - okouzlily svět a nechaly ho dvakrát vyslechnout naši krásnou hymnu... a třetí – nadšená fanynka, která by za vřelé povzbuzování zasloužila též zlatou - jim upřímně držela palce, z hloubi srdce přála úspěch, dojímala se a bez zábran naprosto neprofesionálně tu naši hymnu na jejich počest zpívala. Kamera mě u toho sice nezabírala, ale co, na publikum si stejně nepotrpím. Vystačím si se soukromou blažeností u srdce.

A jestli se teď nějakému hnidopichovi zdá, že je můj článek poněkud genderově nevyvážený, snad jeho frustraci vyváží skutečnost, že je pravdivý a my tři holky jsme si to fakt užily :-)

P.S. ... je nedělní večer a já hrdě dodávám, že dnes si Gábinka Koukalová dala medailový nášup, tentokrát bronzový, cha, a ještě není konec, naše tenistky ve Fed Cupu porazily Španělky a postupují do semifinále. To byl ale báječný víkend, co říkáte?


přečteno: 5266x   komentářů: 6

Komentáře

Odpovědi: (Zdeňka O.)    vloženo: 17. 02. 2017, 22:35:26

Milá Jano, děkuji, snažila jsem se stupně vítězů pěkně obsadit :-)

Blani, vím, že nejsi cílová sportovní skupina, ale dovedeš lidem upřímně přát úspěch... a to se cení!

Janičko J., Evu Samkovou obdivuju, ale psala jsem jen o umístění děvčat na Mistrovství světa, což v mých očích neubírá na skutečnosti, že Evička je taky borec!

Danulko, to bude paráda, jsem nadšená, že se stáváš fanouškem fanouška :-)

Milá NULI, pravdu díte. Ester držím palce celý týden a zítra ty moje palce bude potřebovat hlavně Šárka Strachová.

Je jich ještě víc, (NULI - mail)    vloženo: 17. 02. 2017, 18:15:10

i Ester Ledecká nebo nebo Kateřina Nash jsou klasy. Ale ty dvě Vámi jmenované - to jsou sympaťačky veliké, i v dalších dnech ukázaly svou bojovnost - a svou lidskost.

Bez tebe by byli všichni bez medailí :-) (Danka)    vloženo: 12. 02. 2017, 23:56:55

Zdeničko, fakt ti ten zápal a schopnost, brát si kvůli mistrovsví dovču, závidím - v dobrým samozřejmě :-).Jsi největší fanoušek, co znám. Už tě budu moct přihlásit do nějaký soutěže!

P.S. Až budeš příště fandit, tak ti přijedu fandit :-) :-)

Jedeme dál (Jana Javorská)    vloženo: 12. 02. 2017, 22:38:40

a ještě Eva Samková! Skvělý babibec ;-)

(Blanka Tauerová)    vloženo: 12. 02. 2017, 20:57:17

Až se stydím Zdeni, ale jak víš, nepatřím mezi sportovní fanoušky. Tedy ne ve smyslu, že bych sport intenzivně sledovala. Nicméně našim vždy fandím. :-) Když sport sleduje manžel, občas přisednu a přeci jen taky sem tam něco shlédnu. Jsem ráda, že si úspěchy sportovců a sport jako takový užíváš, rozdává radost a napětí a i o tom to je. :-)

Taky jsem fandila. (Jana)    vloženo: 12. 02. 2017, 19:38:34

Bylo to skvělý! Vaše stupně vítězů jsou moc pěkný! :-)


Přidání komentáře:

Vaše jméno:

Váš e-mail: (pokud jej uvedete, zobrazí se)

Nadpis:

Text:

vyplňte kontrolní číslo
třista čtrnáct:
(nechte prázdné)
ODESLAT
 

JOUDAweb - autorka © Taťána Kubátová, e-mail:obchod@tkweb.cz, web: www.jouda.tkweb.cz            Aktualizováno: 20. 5. 2019